Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN

powróć
Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
  • Piec konwekcyjno parowy gazowy Lainox Naboo 10x GN
Cena: 19 900,00 zł
cena netto / + 23% VAT

Masz pytania?

Zapytaj naszego doradcy:

Doradca techniczno-handlowy

Telefon: 503 178 525
E-mail: biuro@gastro-serwis.eu
Tu możesz zapytać!

Finansowanie zakupu urządzeń poprzez raty lub leasing.

i-Raty - raty online i-Leasing - leasing online

Dostępność: Dostępne

Termin wysyłki: do 48 godzin

Masz pytania o produkt? Napisz do nas

Kategoria: Piece konwekcyjne parowe

Producent: Lainox

Opis produktu

BUDOWA:

Idealnie gładka, szczelna komora

Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję

ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia

Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie

Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony

Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie

Zdejmowany defl ektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie

Współczynnik szczelności IPX5

STEROWANIE:

• Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie

• Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T

• Automatycznie regulowane skraplanie pary

• Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu

• Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem

• Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają

zmniejszenie mocy grzania – w przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej

• Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej

• Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy

igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe

• Oświetlenie halogenowe

• Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia

• Możliwość ustawienia wyłączenia pieca po zakończonym procesie automatycznego mycia

• Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)

• SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy.

• Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji

• Licznik godzin pracy wszystkich podstawowych funkcji

• ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, Naboo optymalizuje pobór energii,

steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian

• ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego

sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia

• GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające

szkodliwe emisje (tylko w wersjach gazowych)

TRYBY GOTOWANIA:

• System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania

obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program

gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu

• Gotowanie ręczne w 3 trybach

– tryb konwekcyjny gorącym powietrzem od 30ºC do 300ºC

– tryb parowy w zakresie od 30ºC do 130ºC

– tryb konwekcyjno-parowy (combi) w zakresie od 30ºC do 300ºC

• Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej

(maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji

• Funkcja MULTILEVEL oraz JUST IN TIME

• AUTOCLIMA – automatyczny system do pomiaru temperatury oraz kontroli wilgotności w komorze pieca

• Fast-Dry – system szybkiego osuszenia komory pieca

• Podwójny multilevel (możliwość podziału poziomu na 2 niezależne części)

MYCIE I KONSERWACJA:

• Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania

• Automatyczny system myjący LCS ze zintegrowanym zbiornikiem dla modeli ustawianych na podstawach

(nablatowe) oraz z automatycznym dozowaniem detergentu

• Zbiorniki na detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE wykonane z materiałów nadających się w 100%

do recyklingu

• Automatyczny system myjący LM oraz system zapobiegający odkładaniu się kamienia CALOUT wyposażone

w płynny detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE

• System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:

− Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 2 zbiorniki z detergentem, 990 g każdy (alternatywnie system mycia automatycznego SCS

wyposażony w 2 zbiorniki środka Solid Cleanser, 930 g każdy – do wyboru przy składaniu zamówienia)

− Połączenie Wi-Fi

− Sonda wielopunktowa ø3 mm

− Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem

− Gniazdo USB

WYPOSAŻENIE:

• 10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD – TFT) o wysokiej rozdzielczości

• Wyświetlacz, który można skonfi gurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane

programy jako pierwsze

• Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień,

aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów

• Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)

• Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy

• Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych

• Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji

• Automatyczne otwieranie drzwi za pomocą przycisku „Open”

• Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS

Parametry techniczne
Producent LAINOX
Model NAGV101R
Sterownik MyNaboo - elektroniczny z panelem dotykowym
Zakres temperatury od 30 ºC do 300 ºC
Tryby gotowania ręczny konwekcyjny, ręczny parowy, ręczny konwekcyjno parowy, automatyczny (książka przepisów)
Pojemność komory 10x GN 1/1
Moc 18 kW
Zasilanie PB/GZ50 + 230 V
Szerokość całkowita 935 mm
Głębokość całkowita 890 mm
Wysokość całkowita 1300 mm
Numer katalogowy 002279
Stan używany