Targi EURO GASTRO 2017 w Warszawie
W zeszłym tygodniu, a mianowicie 5-7 kwietnia odbyła się w Warszawie w halach targowych MT Polska, największa i najważniejsza wystawa sprzętu gastronomicznego i zaplecza kuchennego w Polsce. W trakcie tych trzech dni odbyło się masę atrakcji.
Targi EuroGastro 2017 już za nami.
W trakcie tych trzech dni odbyło się masę atrakcji dla znawców i dla laików branży, takie jak;
Videorelacja z targów:
* Olimpiada kawy - zawody dla młodych baristów
* Konkurs kulinarny „Kulinarny Talent 2017” - autorski projekt Roberta Sowy na wyłonienie talentów kulinarnych do 23 roku życia.
* Warsztaty Espresso i Cappuccino
* CHEF Culinary Cup - konkurs dla profesjonalnych kucharzy i szefów kuchni
* Wykład i debata „Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy w restauracjach. Czy rzeczywiście?”
* Szkolenie „Menu Engineering – jak zbudować dochodowe menu restauracji”
* Jak przygotować kawę wysokiej jakości w domu – Apro Trade/Akademia kawy®
* Szkolenie „Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej”
* Jak parować wino i jedzenie – metodologia Wine&Spirit Eduaction Trust Londyn
* Szkolenie „Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej”
* Szkolenie „Dobry start gwarancją sukcesu. Czyli jak zacząć w gastronomii, żeby szybko nie skończyć
Bardzo duża ilość wystawców z całego świata, atrakcji, gwiazd kulinarnych i szkoleń,
przyciągnęła rzeszę zwiedzających i zainteresowanych.
Nasza firma oczywiście wzięła udział w tym najważniejszym wydarzeniu w branży HoReCa.
Podobnie jak na tarach Food to Go w Gdańsku, pokazaliśmy naszym klientom komory wędzarnicze, grille cateringowe
gazowe i węglowe. Nie zabrakło mebli technologicznych naszej produkcji takich jak baseny, stoły robocze czy zlewy i hit targów szafa grzewcza bankietowa. Znaleźliśmy również miejsce na używane sprzęty jak np. piec do pizzy z cyfrowym sterowaniem Pizza Master szwedzkiej produkcji.
Jako jedyna firma na targach oferowaliśmy usługę przyjęcia sprzętu gastronomicznego w komis bądź odkupienia lub nawet wymiany. Bardzo dużo osób kupuję sprzęt do kuchni, z którego póżniej nie korzysta.
Jest to spowodowane zmianą szefa kuchni lub zmianą karty dań czy nawet dywersyfikacją restauracji czy baru.
Informowaliśmy zwiedzających o ciągłym zwiększaniu produktów w naszej wypożyczalni gastronomicznej oraz
że pojawiamy się już nie tylko na Facebook’u czy YouTube ale również mamy swój kanał na Instagramie.
https://www.instagram.com/gastroserwis/
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z targów i krótkiego filmu.