Piec konwekcyjno parowy MKN CGE21 20 GN1/1
Masz pytania?
Zapytaj naszego doradcy:
Malwina Łukowicz
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 / 503 178 525 |
E-mail: | malwina@gastro-serwis.com |
Dostępność: Dostępne
Termin wysyłki: do 48 godzin
Masz pytania o produkt? Napisz do nas
Kategoria: Piece konwekcyjne parowe
Producent: Mkn
Opis produktu
Piec konwekcyjno- parowy MKN CGE-11. Piec znajdzie zastosowanie w restauracjach, sklepach, barach, marketach oraz innych punktach gastronomicznych. Piec konwekcyjno parowy działa na zasadzie wymuszonego ruchu gorącego powietrza, które jest przetłaczane przez filtry i ponownie ogrzewa komorę pieca. Filtry wyłapują tłuszcze i zapachy. Para wodna przyśpiesza obróbkę termiczną i zapobiega utratę wilgoci przez przygotowywane potrawy. W tym piecu można gotować na parze, piec czy grillować. Zastępuje on kilka urządzeń i nie zajmuje dużo miejsca. W porównaniu do tradycyjnych urządzeń piec konwekcyjno-parowy oszczędza ok 30% energii i 40% wody.
Jednocześnie bardzo ważne jest, że piec konwekcyjno-parowy CGE21 umożliwia jednoczesne pieczenie kilku potraw z różnych produktów na raz, przy całkowitym wyeliminowaniu mieszania się zapachów i smaków. W ten sposób czas potrzebny do gotowania jest znacznie skrócony, a jakość jest doskonała.
Funkcje:
- Innowacyjny system mycia pieca
- autoChef – automatyczne gotowanie w 9 kategoriach: mięso, drób, ryby, jarzyny, wyroby piekarnicze, gotowanie nocne
- Funkcje pracy pieca: gotowanie w parze, pieczenie z parowaniem, pieczenie (konwekcja), regeneracja, gotowanie niskotemperaturowe, Delta-T
- Dozowanie pary manualne lub za pomocą oprogramowania
- Regulacja klimatu w komorze
- Wielofunkcyjny wyświetlacz czasu i temperatury
- Certyfikat CE, GS, UL, UL-EPH, CSA, FC
- Higieniczne drzwi komory pieca z potrójnie przeszklonym, izolującym oknem oraz blokadą w pozycji otwartej
- Trwała i higieniczna komora pieca wykonana ze stali nierdzewnej bardzo wysokiej jakości (oznaczenie wg AISI)
- system odsysania pary, system dla bezpieczeństwa pracy
- Autorewers wentylatora (zmiana kierunku ruchu) dla idealnej równomierności wypieków
DANE TECHNICZNE | |
Producent | MKN |
Model | CGE21 |
Zakres temperatury | od +30 °C do +300 °C |
Pamięć | do 350 programów |
Sonda do pomiarów temperatury | tak |
Ilość półek w wózku | 20 x GN1/1 |
Odległość miedzy prowadnicami | 65 mm |
Max udźwig wózka | 150 kg |
Moc | 32,7 kW |
Zasilanie | 400 V |
Szerokość całkowita | 1080 mm |
Głębokość całkowita | 880 mm |
Wysokość całkowita | 2000 mm |
Waga | 280 kg |
Numer katalogowy | 002899 |
Stan | bardzo dobry |
Malwina Łukowicz
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 | 503 178 525 |
E-mail: | malwina@gastro-serwis.eu |
Krzysztof Lancewicz
Doradca techniczno-handlowy
Telefon: | 505 171 321 |
E-mail: | krzysztof@gastro-serwis.eu |