Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
cena netto / + 23% VAT
Masz pytania?
Zapytaj naszego doradcy:
Malwina Łukowicz
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 / 503 178 525 |
E-mail: | malwina@gastro-serwis.com |
Dostępność: Dostępne
Termin wysyłki: do 48 godzin
Masz pytania o produkt? Napisz do nas
Kategoria: Piece konwekcyjne parowe
Opis produktu
Piec konwekcyjno-parowy firmy Retigo DA 10 to połączenie wysokiej jakości z prostotą użytkowania. Zastosowane są w nim najlepsze technologie. Doskonale sprawdzi się do obróbki termicznej potraw, takich jak: mięsa, ryby, dania warzywne, jajeczne, a także przy wypiekach ciast i tortów. Idealny do gotowania, pieczenia z parą, gotowania w zmniejszonej temperaturze, blanszowania obróbką termiczno-parową oraz utrzymywania temperatury i regeneracji dań.
Wykonanie – obudowa ze stali nierdzewnej. Materiały izolacyjne pozostają stabilne i skuteczne. Piec konwekcyjny umożliwia prowadzenie procesu obróbki termicznej od 30 do 300°C w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Wewnętrzne oświetlenie umożliwia obserwację pieczenia bez konieczności zaglądania do środka.
Wydajność – niezwykle szybko podnosi temperaturę i piecze równomiernie na wszystkich poziomach, dzięki idealnej regulacji dystrybucji ciepła. Pozwala to na pieczenie chleba i croissantów bez ich wcześniejszego rozmrażania. Wypieki uzyskują jednolity kolor zewnętrzny, a konsystencja pozostaje nienaruszona przez kilka godzin po zakończeniu pieczenia.
Obsługa – piec konwekcyjno-parowy jest bardzo łatwy w obsłudze za pomocą przycisków dotykowych i pokrętła. Umożliwia programowanie trybów pracy. Posiada funkcję doparowywania komory oraz sondę potrawy z pomiarem w zakresie 0-99 °C.
Efektywność – wentylator zapewnia równomierne pieczenie, szybkość obróbki oraz wysoką jakość wypieków. Timer zapewnia pełną automatyczną kontrolę pracy piekarnika. Funkcja pary gwarantuje doskonałą jakość pieczenia co zapewnia intensywne kolory, intensywniejsze aromaty i niezmienioną strukturę. Przygotowywanie potrwa wymaga znacznie mniej czasu niż w przypadku obróbki klasycznej.
Zastosowanie- piec konwekcyjno-parowy znajdzie zastosowanie w każdej profesjonalnej gastronomii: w piekarniach, supermarketach, firmach cateringowych, hotelach, pizzeriach, kebabach czy restauracjach.
Specyfikacja:
Marka: RETIGO
Stan produktu: Używany
Materiał: Stal nierdzewna
Kolor: Inox
Ilość półek: 10
Wymiary zewnętrzne:
Szerokość (cm): 92
Głębokość (cm): 80
Wysokość (cm): 104
Efektywność energetyczna:
Moc (kW): 17,6
Napięcie (V): 400
Częstotliwość (Hz): 50
Moc grzewcza (kW): 16,8
Rodzaj zasilania: Elektryczne
Zakres temperatur (°C): 30-300
Pozostałe parametry pieca:
Sterowanie: cyfrowe
Ilość komór: 1
Wymiary tacy (cm) (DxS): 53×32,5
Malwina Łukowicz
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 | 503 178 525 |
E-mail: | malwina@gastro-serwis.eu |
Krzysztof Lancewicz
Doradca techniczno-handlowy
Telefon: | 505 171 321 |
E-mail: | krzysztof@gastro-serwis.eu |